Luonnonvaraiset eläimet

Jos näet hädässä olevan luonnonvaraisen eläimen, voit ottaa yhteyttä löytöeläintaloon. Hoidamme vuosittain useita pulaan joutuneita nisäkkäitä ja eri lintulajeja. Mikäli emme pysty hoitamaan eläintä itse, pyrimme järjestämään eläimelle asiantuntevan hoitopaikan muualta.

Teemme yhteistyötä Jampan eläinhoitolan Jarmo Lautamäen kanssa. Jos luonnonvarainen eläin on pulassa, voit soittaa suoraan myös Jarmolle 045 78716478.

HUOM!
Usein esim. rusakonpoikasia tuodaan hoitoon “turhaan”. Rusakkoemo jättää poikasensa yksin koko päiväksi ja käy ruokkimassa poikasiaan vain pari kertaa vuorokaudessa. Muun ajan poikaset kyyhöttävät piilossa luottaen suojaväriinsä ja hajuttomuuteensa. Usein näitä poikasia on tuotu hoitoon ja niitä ei voi enää palauttaa takaisin emonsa luo. Jos näet rusakonpoikasen vaarallisessa paikassa esim. liian lähellä tietä, voit nostaa poikasen turvallisempaan paikkaan hanskoja tai heinänkorsia käyttäen niin ettei poikaseen tartu ihmisen hajua.

Selvästi vaikeuksissa oleva eläimen poikanen on otettava kuitenkin vaikkapa pahvilaatikkoon hoitoon kuljetusta odottamaan. Jos et ole varma onko eläimellä oikeasti hätä, soita löytöeläintaloon niin järjestämme paikalle asiantuntijan joka tarkastaa eläimen tilan. Samat ohjeet pätevät myös linnunpoikasiin.

Eläimiä käsitellessä on syytä muistaa hygienia: Paljain käsin eläimiä ei saisi käsitellä.

Löytöeläintalolla olevat eläinten hoitajat tavoitat puhelimitse arkena klo 08 – 14 ja viikonloppuisin klo 10 – 14 numerossa

050 547 9054